Kedves Látogató!

Üdvözölöm Magyarország Lisszaboni Nagykövetségének honlapján!
Magyarország lisszaboni nagyköveteként munkatársaimmal együtt az a célunk, hogy Ön minél több hasznos ismeretet szerezhessen Magyarországról honlapunkon keresztül is.
Azon munkálkodunk, hogy Magyarország és Portugália között minél intenzívebb kapcsolatok alakuljanak ki az élet minden területén. Európai uniós tagságunkból adódóan természetes partnerei vagyunk egymásnak, de szívesen hangsúlyozzuk azt is, hogy szinte azonos mérettel és lakosságszámmal rendelkező két ország vagyunk. Örömmel nyugtázzuk, hogy fiataljaink – többek között az Erasmus programnak is köszönhetően – egyre gyakrabban látogatnak el egyik országból a másikba.
A nagykövetség munkatársai készen állnak arra, hogy további felvilágosítást adjanak Önnek, bármilyen kérdése legyen hazánkkal kapcsolatban. Gazdasági lehetőségeink, kulturális kincseink, turisztikai kínálatunk számos embert vonzanak a világ minden tájáról és azt reméljük, hogy Önnel is így lesz ez.

A honlap rövid tájékoztatást ad a Nagykövetségről és az általa ellátott feladatokról, hasznos információkkal szolgál a magyar politikai, gazdasági, kulturális életről, tartalmazza a szükséges konzuli és vízum információkat, illetve tájékoztatást nyújt a magyar-portugál kétoldalú kapcsolatokról. 

Összességében célunk az, hogy közelebb hozzuk Önnek a kicsit talán távolit, vagyis a Közép-Európa szívében fekvő Magyarországot. Kellemes és hasznos barangolást kívánunk!

0182acd0147ab3d213d88c7ddfffc40ced524c21További információkat a Nagykövetség Facebook oldalán is találhat. 

 

Breuer Klára
Nagykövet