Konzul:

Szabó Márta 

 

Konzuli ügykezelő:

Hatvani Ágnes

 

Konzuli adminisztrátor:

Gál Katalin

 

 

Tisztelt Ügyfelünk! 

A járványügyi korlátozásokat Portugáliában tovább enyhítették, legfrissebb beutazási tanácsokat az alábbi oldalon ellenőrizhetik:

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/portugalia

Az portugáliai konzuli hivatal számára továbbra is prioritás az ügyfelek és munkatársak egészségének védelme, ezért az ügyfélfogadás során kötelező marad a maszkviselés, illetve a rendszeres kézfertőtlenítés, valamint a lehetőség szerinti távolságtartás. Mindezekben továbbra is számítunk az Önök megértő együttműködésére.

A portugáliai konzuli hivatal ügyfélfogadása a járványügyi óvintézkedések fenntartása mellett zavartalanul folyik, emailben és telefonon tudunk időpontot adni. 

Kérjük, hogy az ügyfélfogadásra minden esetben hozzanak magukkal maszkot (lehetőség szerint sebészi vagy FFP maszkot)! A maszkot a konzuli hivatalban történő tartózkodás teljes időtartama alatt kötelező viselni, kizárólag az okmányügyeknél a fénykép készítésekor, valamint személyazonosítás idejére lehet levenni.

Kézfertőtlenítőt helyben biztosítunk.
Akinek tünetei vannak, kérjük módosítsa a foglalását legalább 10 nappal későbbi időpontra, amit emailben tud megtenni.  
Kísérőt ne hozzanak magukkal, csak ha feltétlenül szükséges (pl. mozgásában korlátozott személy esetén, kiskorú gyermek esetén)

!!! LEGYENEK KÖRÜLTEKINTŐEK, UTAZÁSRA SZÓLÓ OKMÁNYAIKAT NE VIGYÉK MAGUKKAL (más igazolványt, pl. vezetői engedélyt vigyenek személyazonosítás miatt az útlevél és személyi igazolvány helyett), GYAKORIAK AZ AUTÓ FELTÖRÉSEK STRANDOKON, TURISTA LÁTVÁNYOSSÁGOK KÖRNYÉKÉN!!!

Bajbajutott magyar állampolgárok számára továbbra is éjjel-nappal elérhető a Konzuli Szolgálat.

Kérjük, hogy portugáliai tartózkodása során folyamatosan kísérje figyelemmel, és tartsa be a portugál közegészségügyi hatóságok aktuális ajánlásait, illetve előírásait! Ezekről bővebben az alábbi hivatalos portugál oldalakon tájékozódhat.


Portugália vonatkozásában: https://www.acm.gov.pt/-/covid-19-medidas-orientacoes-e-recomendacoes
Madeira: https://www.madeira.gov.pt
Azori szigetek: https://destinoseguro.azores.gov.pt


A magyarországi járványhelyzettel kapcsolatban a https://koronavirus.gov.hu/ oldalon lehet hivatalos információhoz jutni.